סוגי קבורה

קבורת שדה
משטח ישר על האדמה בו מסודרים הקברים זה לצד זה במרחקים קבועים ובעומק הקרקע. שיטה זו היא שיטת הקבורה המקובלת בדורות האחרונים בעם ישראל.
סגור

סנהדרין (קומות)
קבורה זו מתבצעת במבני קבורה שנבנו על פי כל כללי ההלכה היהודית. הנפטר מוכנס על ידי מיטה מיוחדת לתוך כוך כדוגמת "קבורת הסנהדרין" שנחשפו בירושלים ובמקומות נוספים בארץ.
הכוכים בנויים עם חיבור לקרקע במידות של קבר רגיל. בקיר התמך נבנה חלון המשמש כפתח לקבר הבנוי בהר שמאחרוי הקיר, כך שהנפטר מוכנס דרך קיר התמך לקבר הבנוי באדמה שמאחורי הקיר.
לאחר הכנסת הנפטר לקבר נעשית "סתימת הגולל" ע"י מילוי חלל החלון בשקי עפר ואטימת הפתח עם פלטת שיש וחומרי איטום (סיליקון). לאחר מכן מוסיפה המשפחה פלטה נוספת על הפתח עם כיתוב המקובל ע"ג מצבה. מתחת לכל מצבה נבנה מדף אבן המאפשר למשפחה להניח על גביו נרות זכרון וכדומה. מידות הקבר זהות למידות הקבר שבקבורת שדה. עובי הקיר לא נלקח בחשבון כחלק ממידות הקבר. המרחק בין קבר לקבר הינו לפחות 40 ס"מ מהצדדים וכן 60 ס"מ בין הקומה התחתונה לעליונה.
יתרונות:
חיסכון בקרקע ע"י בניית היכלי קבורה.
ניצול גבוה של השטח ע"י קבורת 3 נפטרים בכוכים ועוד נפטר בקבר שדה במשטח העליון הנתמך ע"י קיר התמך.
נוחות בהכנסת הנפטר לקבר ובכיסוי הקבר.
הוזלת עלות המצבה.
סגור

קבורה זוגית - מכפלה
קבורה זו מתבצעת בעומק הקרקע. החברה כורה קבר בעומק המוגדר בהלכה. הנפטר הראשון נקבר בתחתית הקבר, מכוסה באבני הגולל ובעפר על פי דרישת ההלכה ועל גביו ייטמן הנפטר השני.
קבר לשני נפטרים האחד מעל גבי השני בשטח של קבר שדה אחד ובעומק כפול. קברים אלה משמשים לקבורה זוגית בדרך כלל של בני זוג. הראשון מבין שני בני הזוג שילך לבית עולמו יקבר בקבר הנמוך יותר ובן הזוג הנותר יקבר בקבר העליון. המצבה שתוצב על הקבר לאחר פטירת הראשון תפורק ביום הקבורה של הנפטר השני ותיבנה מחדש לאחר קבורת השני ע"י המשפחה. המצבה שגודלה כגודל מצבה רגילה בקבורת שדה תכיל את הכיתוב לשני הנפטרים הטומנים תחת המצבה וכן תוכל להיות מעוצבת עם חלוקה כל שהיא לשני שמות. הקבר התחתון אורכו ורחבו כמקובל בקבורת שדה.
כמו כן יש אפשרות לקבור מעל קבר קיים.
יתרונות:
יצירת תחושה של "בחייהם ובמותם לא נפרדו".
הוזלת העלות של בניית קבר נוסף לבן זוג.
ניצול טוב יותר של עתודות קרקע לבתי קברות.
סגור

קבורת שדה שלישיה
קבורה זו מתבצעת בעומק הקרקע. החברה כורה קבר בעומק המוגדר בהלכה, הנפטר הראשון נקבר בתחתית הקבר, מכוסה באבני הגולל ובעפר על פי דרישת ההלכה על גביו ייטמן הנפטר השני מכוסה באבני הגולל ובעפר על פי דרישת ההלכה ועל גביו ייטמן הנפטר השלישי כפי שמתבצע בקבורה זוגית בשיטה המוסברת בדף זה.
קבר לשלושה נפטרים האחד מעל גבי השני בשטח של קבר שדה אחד ובעומק משולש. המצבה שתוצב על הקבר לאחר פטירת הראשון תפורק ביום הקבורה של הנפטר השני ותיבנה מחדש לאחר קבורת השני ע"י המשפחה וכך גם לשלישי. המצבה שגודלה כגודל מצבה רגילה בקבורת שדה תכיל את הכיתוב לשלושת הנפטרים הטמונים תחת המצבה וכן תוכל להיות מעוצבת עם חלוקה כל שהיא לשלושה שמות. הקבר התחתון אורכו ורחבו כמקובל בקבורת שדה.
כמו כן יש אפשרות לקבור מעל קבר קיים.
יתרונות:
יצירת תחושה של "בחייהם ובמותם לא נפרדו".
הוזלת העלות של בניית קברים נוספים לבן משפחה.
ניצול טוב יותר של עתודות קרקע לבתי קברות.
סגור

קבורת על
קבורה זו מתבצעת מעל נפטר הקבור בקבר בודד שנפטר לפני שנים בקבורת שדה ללא הכנה לקבורה נוספת, לאחר הסרת המצבה חברה קדישא מכינה מקום נוסף בו ייטמן הנפטר השני, בכל אחד משלבי ההכנה אין מגע עם הנפטר הראשון והחפירה מתבצעת עד לאבני הגולל המכסים אותו.
לאחר ביצוע פעולה זו הנפטר הראשון קבור בתחתית הקבר, מכוסה באבני הגולל ובעפר על פי דרישת ההלכה ועל גביו נטמן הנפטר השני. הנפטר השני יכוסה באבני גולל ובעפר ומעליהם מוקמת מצבה משותפת. קבורה זו נהוגה ברחבי הארץ ומנוצלת למספר רב יותר של נפטרים הנטמנים זה על גבי זה.
שיטת קבורה זו פותחה למקרים בהם משפחה מבקשת לטמון נפטר בקרבת מקום לנפטר הטמון בבית העלמין, אך אין כל חלקה פנויה בקרבת מקום.
שיטה זו מאפשרת לשני הנפטרים להיות יחד כאשר הם נקברים אחד מעל גבי השני בשטח של קבר שדה אחד. קברים אלה משמשים בדרך כלל לקבורה זוגית של בני זוג. הראשון מבין שני בני הזוג שהלך לבית עולמו נקבר בקבר בודד בקבורת שדה לפני שנים , ולא נרכשה חלקת קבר עבור בן/בת הזוג או אחד מקרובי המשפחה . המצבה שהוצבה על הקבר לאחר פטירת הראשון תפורק ביום הקבורה של הנפטר השני ותיבנה מחדש לאחר קבורת השני על ידי המשפחה. המצבה שגודלה כגודל מצבה רגילה בקבורת שדה תכיל את הכיתוב לשני הנפטרים הטומנים תחת המצבה וכן תוכל להיות מעוצבת עם חלוקה כל שהיא לשני שמות.
סגור

קבורת רמה
הקבורה מבוצעת במבנה רב קומות כאשר בכל קומה ניתן להביא את הנפטר לקבורה, בקבורה זוגית/משפחתית או בקבורת שדה.
שיטת קבורה זו דומה לחלוטין לשיטת הקבורה המקובלת בעם ישראל בדורות האחרונים כקבורת שדה, פרט לעובדה כי תחת למשטח הבטון הגדול המשמש כרצפה, ישנו חלל המשמש לקבורה במפלס הנמוך יותר, ולעיתים ישנה תקרה מעל משטח הקבורה המשמש כמשטח קבורה לקומה נוספת. מידות הקברים והמרחקים ביניהם זהים לחלוטין עם המקובל בקבורת שדה.
יתרונות:
ניצול טוב של הקרקע ע"י אפשרות בניה לגובה.
נוחות בתנאי גשם וחמסין ע"י קבורה תחת תקרה.
אין בעיה של חדשנות שכן הקבורה נעשית כמקובל בקהילות ישראל בדורות האחרונים.
פתרון טוב לטיפול נופי של בית העלמין ע"י צמצום שטחים של קירות גבוהים חשופי בטון.
סגור